DİYARBAKIR / SUR - Yiğit Çavuş Anadolu Lisesi

Yiğit Çavuş Anadolu Lisesi

Adres
Silvan Yolu üzeri 12. Km, Karaçalı mah. Kadız caddesi, no6 eski bölge trafik arkası SUR/DİYARBAKIR
Vizyon
Bilim ve teknolojinin ışığında,çağdaş yaşamın gerektirdiği bilgi,beceri ve değerlerle donatılmış aydın bireyleri, kişisel gelişim özelliklerini önemseyerek,kendilerini ifade edebilecekleri ortamlar oluşturarak böylece hayata hazırlamak ve kazandırmak.
Misyon
Sürekli değişen dünyaya öğrencileri hazırlayacak ve onlara, dünyaya anlamlı katkılarda bulunmalarını sağlayacak eğitimi sunmak. Öğrencileri global düşünen, ulusal ve yöresel çözümler üretebilen bireyler olarak yetiştirmek ve onları yeteneklerini çevreleri ve insanlık için kullanmaya özendirmek.
Başarılar
-Diyarbakır´in Dergi konulu şiir yarışmasında 1.lik -Cahit Sıtkı Taranci otuzbeş yaş şiirine zeyl yarışmasında 1.lik ve 3.lük -Judo dalında il birinciliği
İngilizce, Almanca
Ulaşım
S1 numaralı belediye otobüsü(Güzergah: Dağkapı-askerlik şubesi-Ofis-Koşuyolu-Bayındırlık-Tesisler-Seyrantepe-Yiğit Çavuş-Karaçalı-Köprübaşı-Bağpınar-Zozınç) Karaçalı dolmuşları (güzergah: Eski hal-Dağkapı meyd.-Adliye-Seyrantepe-Yiğit Çavuş-Karaçalı)
Servis Bilgisi
Öğretmen servisine ihtiyaç bulunmamaktadır. Öğrenciler merkezden hem Özel Servislerle hemde şehiriçi ulaşıma ile gelebilmektedir. Sur´a bağlı Köylerden ise öğrencilerin ulaşımı Taşımalı eğitim kapsamındadır.
Karaçalı, Yiğit Çavuş Mahallesi
JUDO DALINDA İL BİRİNCİLİĞİ